دانه ها، بدون شک پر از مواد مغذی هستن؛ اما این واقعا چه فایده ای واسه سلامتی تون داره؟فواید زیادی داره!
بررسی در مجله ی علم غذا و تکنولوژی نشون میده که دانه های چیا، منبع فوق العاده ای از اسیدهای چرب امگا ۳ و همچنین یک منبع از آنتی اکسیدان های مختلف مثل، اسید کلروژنیک، کافئیک اسید، کوئرستین، کائمفرول هستن که ممکنه فوایدی در سلامت قلب، بهبود دیابت و فواید ضد پیری داشته باشن.
فیبر موجود در دانه های چیا میتونه به سیستم گوارشی کمک کنه و این مطالعه، بیشتر به این نکته اشاره داره که مطالعات قبلی نشون دادن که دانه های چیا میتونن به افراد در مدیریت بیماری های مختلف و مشکلات سلامتی از جمله دیابت نوع ۲، فشار خون بالا (فشار خون بالا) و افسردگی کمک کنن.
مطالعات دیگه، تاکید بیشتری بر قدرت فیبر دارن. مطالعه ای که در مجله ی پزشکی آمریکا منتشر شد نشون داد که شواهدی از ارتباط بین کنترل مصرف فیبر در رژیم غذایی، خطر بیماری های قلبی به صورت کمتری وجود داره.
مهمتر از همه، دانه های چیا یا تخم شربتی، دارای مقادیر زیادی از اسیدهای چرب هستن. همینطور که مجله هاوارد در مورد بهداشت عمومی اشاره می کنه. این اسیدها رو میشه برای ایجاد اسیدهای چرب امگا ۳ و دوکوزاهگزانوئیک اسید و ایکوزاپنتانوییک اسید استفاده کرد که بدن راحت تر میتونه از اون استفاده کنه.
ضمنا ثابت شده که یک قاشق غذاخوری تخم شربتی، کلسیمی معادل یک کاسه شیر داره و به شکل قابل توجهی استحکام استخوان ها رو افزایش میده!